Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

joi, decembrie 12, 2024

Beconase spray nazal

NewsMed
NewsMed

15 Feb 2018

eye-glyph Vizualizări: 1016

Distribuie Articolul

1) Denumirea, compoziție si clasa de medicamente din care face parte Beconase Spray Nazal

Beconase spray nazal este un aerosol dozat care eliberează beclometazonă dipropionat. Beclometazona dipropionat este un steroid şi împiedică eliberarea substanțelor proinflamatoare. Beconase spray nazal este utilizat pentru simptome precum congestia nazală, strănutul și rinoreea cauzate de alergii sezoniere. Beconase se mai folosește şi după polipectomii.

2) Indicații si contraindicații pentru Beconase Spray Nazal

Indicaţii

Inhalatorul nazal de beclometazonă dipropionat și sprayul nazal este indicat în ameliorarea simptomelor rinitei alergice și nonalergice (vasomotorii) sezoniere sau perene în acele cazuri care nu reacționează corespunzător la tratamentul convențional.

Beconase spray nazal nu trebuie continuat mai mult de 3 săptămâni în absența unei ameliorări simptomatice semnificative. Beconase nu trebuie utilizat în prezența unei infecții localizate netratate mucoasei nazală.

Beconase este indicat, de asemenea, pentru prevenirea recurenței polipilor nazali după îndepărtarea chirurgicală.

Efectele sistemice sunt minime la dozele recomandate. Inhalatorul nazal de beclometazonă dipropionat și spray-ul nazal nu trebuie continuate după mai mult de 3 săptămâni.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la oricare dintre componentele acestui preparat contrazice utilizarea acestuia.

3) Reacții adverse si supradozajul Beconase Spray Nazal

Reacţii adverse

Au fost raportate cazuri rare de reacții de hipersensibilitate imediată și întârziată, inclusiv urticarie, angioedem, erupție cutanată și bronhospasm după inhalarea orală și intranazală a dipropionatului de beclometazonă.

Ușoara iritație nazofaringiană după administrarea sprayului nazal cu beclometazonă a fost raportată relativ frecvent. La pacienții care au prezentat aceste simptome, nici unul nu a trebuit să întrerupă tratamentul.

Rar, au fost raportate cefalee, greață sau dureri ușoare de cap după folosirea sprayului nazal cu beclometazonă dipropionat. Mai puțin de 3 din 100 de pacienți au raportat nas înfundat, sângerări nazale, rinoree sau secreție lacrimală anormală.

Au fost raportate spontan cazuri rare de ulcerație a mucoasei nazale și cazuri de perforare a septului nazal.

Foarte rar, pot sa apară: uscarea și iritarea nasului și a gâtului, gustul și mirosul, pierderea gustului și a mirosului.

Au fost raportate cazuri rare de respirație șuierătoare, cataractă, glaucom și presiune intraoculară crescută după administrarea de beclometazonă intranazală.

Supradozaj

Atunci când se administrează în doze excesive, pot apărea efecte corticosteroide sistemice, cum ar fi hipercorticismul și supresia suprarenală. Dacă apar astfel de modificări, beclometazona dipropionat intranazal trebuie întrerupt lent în concordanță cu procedurile acceptate pentru întreruperea steroizării orale.

4) Interacțiuni și atenționări speciale Beconase Spray Nazal

Interacţiuni

Înlocuirea unui corticosteroid sistemic cu inhalator nazal sau spray de beclometazonă dipropionat poate fi însoțită de semne de insuficiență suprarenală.

Studiile au arătat că administrarea combinată a tratamentului sistemic de Prednison pe zi și a dipropionatului de beclometazonă administrat pe cale orală mărește probabilitatea supresiei suprarenarelor în comparație cu o doză terapeutică de unul singur. De aceea, formele nazale ale beclometazone dipropionatului trebuie utilizate cu prudență la pacienții deja tratați cu regimuri Prednison pe zi, pentru orice boală

În cazul în care dozele recomandate de beclometazonă intranazală sunt depășite sau dacă persoanele sunt deosebit de sensibile sau predispuse la terapia sistemică recentă cu steroizi, pot apărea simptome de hipercoticism, inclusiv cazuri foarte rare de nereguli menstruale, leziuni acneiforme, cataractă și caracteristici cushingoide. Dacă apar astfel de modificări, acest medicament trebuie întrerupt lent în conformitate cu procedurile acceptate pentru întreruperea tratamentului cu steroizi orali.

Atenţionări speciale

Persoanele care sunt pe medicamente care suprima sistemul imunitar sunt mai susceptibile la infecții decât persoanele sănătoase. Varicela și rujeola, de exemplu, pot avea un curs mai grav sau chiar letal la copiii sau la adulți cu corticosteroizi. La acești copii sau adulți care nu au avut aceste boli, trebuie acordată o atenție deosebită evitării expunerii acestor agenți infecțioși.

Modul în care doza, calea și durata administrării de corticosteroizi afectează riscul de a dezvolta o infecție diseminată nu sunt cunoscute. Nu se cunoaște, de asemenea, contribuția bolii subiacente și / sau tratamentul anterior cu corticosteroizi la riscul de a dezvolta o infecție mai severă.

Dacă este expus la varicela, poate fi indicată profilaxia cu imunoglobulină varicelă zoster (VZIG). Dacă este expus la rujeolă, poate fi indicată profilaxia cu imunoglobulină intramuscuală (IG). (Vezi informațiile despre produs pentru informații complete despre VZIG și IG). Dacă se dezvoltă varicela, se poate lua în considerare tratamentul cu agenți antivirali.

Precauţii

În timpul retragerii din administrarea steroizilor pe cale orală, unii pacienți pot prezenta simptome de întrerupere (de exemplu, dureri articulare și / sau musculare și depresie). Rar, pot apărea reacții de hipersensibilitate imediată după administrarea intranazală de beclometazonă. Au fost raportate spontan cazuri rare de perforare a septului nazal.

Au fost raportate cazuri rare de respiratie grea, cataractă, glaucom și creșterea presiunii intraoculare după administrarea intranazală a Beconase.

În studiile clinice efectuate cu beclometazonaă dipropionat administrată intranazal, dezvoltarea infecțiilor localizate ale nasului și a faringelui cu Candida albicans a apărut foarte rar. Când se produce o astfel de infecție, poate fi nevoie de tratament cu o terapie locală adecvată sau cu întreruperea tratamentului.

Prudenţă la administrare

Apariţia iritației nazofaringiane poate fi o indicație pentru oprirea administrării beclometazonei dipropionat administrată intranazal. Beclometazona dipropionat este absorbită în circulație. Acest medicament trebuie utilizat cu prudență, dacă este cazul, la pacienții cu infecții tuberculoase active sau quiescente ale tractului respirator; infecții fungice, bacteriene sau sistemice virale netratate, sau herpes simplex ocular.

Pentru ca formele intranazale de dipropionat de beclometazonă să fie eficiente în tratamentul polipilor nazali, aerosolul sau sprayul trebuie să poată intra în nas. Prin urmare, tratamentul polipilor nazali cu Beconase trebuie considerat terapie adjuvantă pentru îndepărtarea chirurgicală și / sau utilizarea altor medicamente care vor permite penetrarea eficientă a acestui medicament în nas.

Ca  în cazul oricărui tratament pe termen lung, pacienții care utilizează Beconase spraz nazal pe o perioadă de câteva luni sau mai mult trebuie examinați periodic pentru posibile modificări ale mucoasei nazale.

Datorită efectului inhibitor al corticosteroizilor asupra vindecării rănilor, pacienții care au prezentat ulcere ulcere septale nazale, intervenții chirurgicale nazale sau traume nu ar trebui să utilizeze un corticosteroid nazal până la vindecare.

Deși efectele sistemice au fost minime cu dozele recomandate, acest potențial crește cu doze excesive. De aceea, trebuie evitate dozele mai mari decât cele recomandate.

5) Doze și mod de administrare Beconase Spray Nazal

Beconase se va administra numai pe cale nazala.

Adulţi si copii peste 6 ani: Doza recomandată este de două pulverizări in fiecare nara, de doua ori pe zi. Regimul de dozaj care consta dintr-o pulverizare în fiecare nară de trei sau patru ori pe zi poate fi preferat. In mod normal doza totala administrata nu trebuie sa depăşească 8 pulverizări (400 mg).

Copii cu vârsta mai mica de 6 ani: Nu exista date clinice suficiente pentru a recomanda utilizarea produsului la aceasta grupa de vârstă.

6) Alte informații Beconase spray Nazal

Beconase Spray Nazal trebuie depozitat la temperaturi sub 30 grade Celsius. La fel ca şi în cazul majorităţii medicaţiei inhalatorii, efectul terapeutic al acestui medicament poate scădea când recipientul este rece. Protejaţi de îngheţ şi de lumina solara directă. Recipientul nu trebuie înţepat, spart sau aruncat în foc, chiar dacă aparent este gol.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!