Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

miercuri, iunie 19, 2024

Actifed- pseudoefrină clorhidrat și triprolidină clorhidrat

NewsMed
NewsMed

02 Nov 2017

eye-glyph Vizualizări: 1224

Distribuie Articolul

Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Una din substanțele active din Actifed este triprolidina clorhidrat de 2,5 mg. Aceasta este un antihistaminic. Cealaltă substanță activă din Actifed este pseudoefrina clorhidrat de 60 mg care face parte dintr-un grup de medicamente numit vasoconstrictoare. Actifed conține și alte componente numite excipienți.

Indicații si contraindicații Actifed

Acest medicament este utilizat pentru a ameliora simptomele din cadrul afecțiunilor căilor aeriene superioare. Combinația dintre un decongestionant nazal și un antihistaminic poate fi utilizată cu succes în boli precum rinita alergică, rinita vasomotorie, febra fânului. De asemenea, acest medicament se poate lua pentru a trata congestia nazală (nasul înfundat) și rinoreea (secrețiile nazale în exces) din cadrul gripei și răcelii.

Nu este recomandat ca acest produs să fie utilizat de către copii sub 12 ani. Afecțiunile cardiovasculare, precum hipertensiunea și boala coronariană sunt alte contraindicații. Acest medicament trebuie evitat de către persoanele care se știu alergice la oricare din componente. Actifed nu trebuie utilizat împreună cu inhibitorii de monoaminoxidază (folosiți pentru tratarea depresiei). Exemple de inhibitori de monoaminooxidază sunt iproniazid, nialamida și toloxaton.

Reacții adverse și supradozajul cu Actifed

Printre reacțiile adverse se numără greață și senzație de vomă. Uscăciunea nasului, gâtului și a gurii poate fi întâlnită. Se mai pot întâlni insomnii, oboseală, iritabilitate, anxietate, somnolență, amețeli și dureri de cap. La nivelul aparatului cardiovascular, Actifed poate da palpitații și accelerarea ritmului cardiac (tahicardie). Erupțiile cutanate pot fi o altă reacție adversă. Halucinațiile sunt rar întâlnite. În caz de supradozaj se pot întâlni următoarele reacții: greață, vărsături, diaree, dureri de stomac, amețeală, dureri de cap, halucinații.  Se recomandă prezentarea la un serviciu de urgențe.

Interacțiuni și atenționări speciale

Beta-blocantele nu se asociază cu Actifed. Exemple de betablocante sunt acebutolol, carvedilol, metoprolol, sotalol, timolol, esmolol, labetalol. Antidepresivele sunt alte medicamente ce nu pot fi luate în timpul acestui tratament. Exemple de antidepresive sunt clomipramina, amitriptilina, nortriptilina, protriptilina, trimipramina. Barbituricele, de asemenea nu se asociază cu Actifed, iar în această categorie intră amobarbitalul, butabarbitalul, secobarbitalul, fenobarbitalul.

Alte medicamente cu care se cunosc interacțiuni: mecamilamina (antagonist al receptorilor nicotinici), rezerpina (antipsihotic), metyldopa (antihipertensiv ce poate fi utilizat în timpul sarcinii). În timpul tratamentului cu Actifed trebuie evitat consumul de alcool deoarece poate crește riscul apariției reacțiilor adverse. Se recomandă evitarea condusului și a utilizării de utilaje deoarece acest produs poate cauza somnolență.

Doze și mod de administrare Actifed

Pentru adulți și copii cu vârsta de peste 12 ani doza recomandată este de o tabletă de 3-4 ori pe zi. A nu se depăși doza maximă de tablete pe zi. Fiecare pastilă trebuie să fie înghițită cu un pahar de apă. Dacă simptomele nu se ameliorează la o săptămână de la începerea tratamentului, se indică consultarea unui medic. În cazul omiterii unei doze, se ia o pastilă imediat atât timp cât nu se apropie ora pentru următoarea doză. A nu se lua o doză dublă pentru a o compensa pe cea uitată. A se feri produsul de razele directe ale soarelui, de căldură și de umiditate.

Alte informații

Actifed nu se utilizează în timpul sarcinii sau alăptării.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!