Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

luni, octombrie 02, 2023

Repararea herniei ombilicale

Evaluat 0 / 10
0 Recenzii

Dată postării: 11 Mar 2021

Despre procedura

Hernia ombilicală reprezintă o protruzie a unui organ sau a unui țesut la nivelul unei zone slăbite de la nivelul ombilicului. Este o afecțiune benignă, care dacă este tratată corespunzător și la timp, nu afectează funcția organelor abdominale.

Hernia ombilicală la copil

Hernia ombilicală este congenitală la copil. Apare ca urmare a unui perete abdominal nedezvoltat corespunzător. Hernia ombilicală poate fi redusă prin compresie. Un rol important în reducerea herniei este reprezentat de dezvoltarea motorie a copilului. 

Dacă hernia persistă după primul an și jumătate de viață al copilului, aceasta are indicație chirurgicală, la recomandarea medicului. Unii chirurgi recomandă corectarea herniei după vârsta de cinci ani. 

Hernia ombilicală la adult

La adult, hernia ombilicală este dobândită. Aceasta este mai frecventă la femei, dar este de obicei, reductibilă. La bărbați este nereductibilă, în majoritatea cazurilor. Aceasta este cauzată de eforturi fizice intense, constipație cronică, tuse cronică, câștigarea în greutate, sarcini multiple.

Este extrem de important a se trata la timp o hernie ombilicală, pentru a preveni complicațiile, precum ștrangularea organelor herniate. 

Etapele corectării herniei ombilicale

1. Consultul 

Consultul reprezintă o etapă foarte importantă. În cadrul acestuia, medicul specialist stabilește starea evolutivă a herniei, dacă există complicații, dar și recomandă investigațiile necesare pentru intervenția chirurgicală. De asemenea, chirurgul îi explică pacientului care sunt beneficiile, dar și riscurile intervenției chirurgicale. 

Este recomandat ca pacientul să ofere informații clare, să exprime simptomele pe care le are, alergiile pe care le cunoaște și tratamentele pe care le urmează. 

2. Pregătirea pacientului pentru operație

Pacientului îi este recomandat să nu urmeze tratament anticoagulant, aspirină cu cel puțin o săptămână înainte de operație sau cum prescrie medicul. De asemenea, cu zece ore înainte de intervenția chirurgicală, pacientul nu trebuie să mai consume alimente. 

3. Administrarea anesteziei

Tipul de anestezie este ales de medicul specialist în funcție de fiecare pacient. Astfel, pacientul poate beneficia de anestezie generală, epidurală sau locală. 

4. Intervenția chirurgicală

În majoritatea cazurilor, chirurgul optează pentru operație laparoscopică. Aceasta are avantajul de a prezenta mai puține complicații, o cicatrice de dimensiuni mai mici și o recuperare mai rapidă, comparativ cu operația clasică. La sfârșitul operației, chirurgul realizează suturile incizilor. 

Durata intervenției chirurgicale este de aproximativ o lună. 

Recuperarea

Pacientul este ținut sub observație în spital în jur de trei zile. Ulterior, aceasta este extenat și își poate relua activitățile care nu îl solicită din punct de vedere fizic. Actitățile fizice intense pot fi efectuate la o lună de la intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, pacientului îi este recomandat să nu efectueze activități intense, pentru a nu recidiva hernia. 

Posibile complicații

Operația pentru corectarea herniei ombilicale se poate asocia cu următoarele:

  • complicații asociate anesteziei
  • infecții
  • complicații la nivelul organelor herniate
  • recidive ale herniei ombilicale
  • greață
  • vărsături
  • hemoragii

 


Clinici unde efectuam proceduraServicii asemănătoare

Mastectomia este o procedură chirurgicală, care constă în extirparea glandei mamare. Se realizează de cele mai multe ori la pacienții cu cancer, cu rolul de a stopa multiplicarea celulelor canceroase, de a evita formarea metastazelor, dar și de a scădea riscul de recidivă.  Tipuri de mastectomie Această tehnică are mai multe metode de abordare a pacientului. Astfel, există: 1. Mastectomia radicală simplă Această tehnică a fost folosită inițial, dar în prezent se apelează la ea destul de rar. Debutul acesteia a fost în anul 1900 și s-a utilizat constant timp...

Mai mult..

Hernia ombilicală reprezintă o protruzie a unui organ sau a unui țesut la nivelul unei zone slăbite de la nivelul ombilicului. Este o afecțiune benignă, care dacă este tratată corespunzător și la timp, nu afectează funcția organelor abdominale. Hernia ombilicală la copil Hernia ombilicală este congenitală la copil. Apare ca urmare a unui perete abdominal nedezvoltat corespunzător. Hernia ombilicală poate fi redusă prin compresie. Un rol important în reducerea herniei este reprezentat de dezvoltarea motorie a copilului.  Dacă hernia persistă după primul an și jumătate de viață al copilului, aceasta...

Mai mult..

Mastectomia simplă este o procedură chirurgicală care presupune excizia în totalitate a sânului, fără a exciza și nodulii limfatici axilari.  Cui îi este adresată mastectomia simplă? Mastectomia simplă este indicată pentru pacienților în cazul cărora: leziunea canceroasă este de dimensiuni mari  celulele canceroase au o distribuție extinsă la nivelul sânului operația de eliminare a tumorii canceroase, cu păstrarea sânului nu a avut succes, la nivelul acestuia regăsindu-se celule canceroase Etapele mastectomiei simple 1. Consultația Consultul este important pentru a determina care este stadiul evoluției bolii. Medicul realizează o anamneză detaliată,...

Mai mult..

Consultant Medical

Consultant

Dr. Bucataru George Marius

Consultantul personal în domeniul sănătății

Sunt interesat de o oferta Programează-te!
Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!