Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns


Liposuctie

Evaluat 0 / 10
0 Recenzii

Dată postării: 11 Mar 2021

Despre procedura

Liposucția este o procedură utilizată în chirurgia plastică, ce are rolul de a îndepărta țesutul adipos în exces. Pacienții care apelează la această procedură doresc să aibă un aspect fizic mai plăcut. Cel mai adesea, aceasta se efectuează la nivelul abdomenului, al coapselor, al feselor, al brațelor, al gâtului și al spatelui. Liposucția nu reprezintă un tratament al obezității, dar poate realiza o pierdere în greutate mai rapid comparativ cu dietele sau exercițiile fizice. 

Tipuri de liposucție

Liposucția este clasificată în funcție de metoda abordată în timpul intervenției chirurgicale, astfel:

1. Liposucție tumescentă

Liposucția tumescentă este cel mai des utilizată. Aceasta se bazează pe injectarea unei soluții sterile care permite îndepărtarea țesutului adipos. Pentru a elimina durerea, se folosește un anestezic, iar pentru a nu leza vasele de sânge se utilizează epinefrină, care le contractă. 

2. Liposucția asistată electric

Aceasta este o variantă a liposucției clasice. Caracteristica acestei tehnici constă în prezența unui sistem mecanic care accentuează mișcările canulei, ce îndepărtează țesutul adipos. 

3. Liposucția cu jet de apă

Liposucția cu jet de apă este o metodă mai puțin invazivă decât cea clasică. Efectele secundare sunt mai puține, iar recuperarea este mai rapidă. Chirurgul folosește soluție salină sterilă cu o presiune crescută. Aceasta detașează țesutul adipos fără a leza structurile învecinate. 

4. Liposucția cu laser

În cadrul acestei tehnici, țesutul adipos este lichefiat prin intermediul unui laser, iar apoi este eliminat. 

5. Liposucția cu ultrasunete

Aceasta presupune utilizarea ultrasunetelor care au rolul de a sparge celulele adipoase. Ulterior, conținutul acestora este eliminat prin aspirare. 

Cine poate beneficia de liposucție?

Liposucția este adresată următoarelor persoane:

 • persoane cu obezitate, care doresc să elimine țesutul adipos
 • persoane ce prezintă piele sănătoasă, fermă, ce reprezintă 30% din greutatea ideală pe care o doresc
 • persoane cu o stare fizică bună
 • persoane cu vârsta peste 18 ani

Pregătirea pentru liposucție

Înaintea realizării acestei proceduri se recomandă următoarele:

 • oprirea tratamentului anticoagulant sau a celui cu aspirină cu o săptămână înaintea operației
 • precizarea alergiilor cunoscute de pacient
 • informarea medicului cu privire la medicamentele folosite pentru tratarea bolilor cronice

Durata liposucției

Intervenția chirurgicală are o durată variabilă, în funcție de mărimea zonei asupra căreia se intervine. Aceasta poate dura de la 30 de minute până la 2 ore. 

Etapele realizării liposucției

1. Anestezia

Prima etapă constă în asigurarea tutoror condițiilor pentru realizarea acestei intervenții. De cele mai multe ori, anestezia este locală. Cu toate acestea, dacă se realizează îndepărtarea unei cantițăți crescute de țesut adipos sau din mai multe zone ale organismului, se poate apela și la anestezia generală.

2. Inciziile

Inciziile realizate în chirurgia plastică sunt minime. Așadar, cicatricile vor fi mult mai reduse comparativ cu o intervenție chirurgicală clasică.

3. Îndepărtarea țesutului adipos

Pentru a desprinde țesutul adios se introduce o canulă, care este manevrată de către chirurg. Ulterior, acesta aspiră celulele adipoase îndepărtate. De asemenea, chirurgul poate utiliza mai multe variante ale liposucției sau diferite tehnici de aspirare. 

4. Sutura inciziilor

La terminarea procedurilor de liposucție, chirurgul va sutura inciziile. Uneori, se pot monta tuburi de dren sub piele pentru a favoriza scurgerea lichidului în exces. Astfel, riscul de a dezvolta infecții scade. Ulterior, aceste tuburi vor fi eliminate. 

5. Controlul post intervenție chirurgicală

Primul control se va realiza a doua zi după operație. De asemenea, chirurgul va stabili următoarele controale de rutină, pentru a evita apariția complicațiilor.

Posibile efecte secundare

Ca orice intervenție chirurgicală, și liposucția prezintă unele riscuri, precum:

 • infecții
 • serom (acumulare subtegumenatară de lichid gălbui, limpede, localizat aproape de cicatrice)
 • hematom
 • edem
 • durere
 • complicații ale anesteziei

Durata recuperării

Recuperarea totală durează de obicei 1 - 2 luni. Cu toate acestea, pacientul poate realiza activități zilnice de intensitate scăzută la câteva zile de la operație. După o lună, activitățile zilnice mai intense pot fi reluate și pot fi efectuate exerciții fizice.

Pentru o perioadă de aproximativ 2 luni, pacientului îi este recomandat să poarte articole de compresiune, cu scopul de a nu favoriza apariția edemelor. Este posibil ca medicul să recomande unele medicamente pentru reducerea edemelor sau a durerii, care ar putea apărea.

Rezultatul final este observabil la o lună de la procedură, odată cu dispariția edemelor. Este indicat ca pacientul să respecte o dietă echilibrată. Deși celulele adipoase au fost eliminate, pot apărea altele la locul intervenției sau la alt nivel în organism. 

Rata de succes a intervenției chirurgicale este situată între 85 - 95%.


Clinici unde efectuam proceduraMedici colaboratori

Servicii asemănătoare

Liposucția este o procedură utilizată în chirurgia plastică, ce are rolul de a îndepărta țesutul adipos în exces. Pacienții care apelează la această procedură doresc să aibă un aspect fizic mai plăcut. Cel mai adesea, aceasta se efectuează la nivelul abdomenului, al coapselor, al feselor, al brațelor, al gâtului și al spatelui. Liposucția nu reprezintă un tratament al obezității, dar poate realiza o pierdere în greutate mai rapid comparativ cu dietele sau exercițiile fizice.  Tipuri de liposucție Liposucția este clasificată în funcție de metoda abordată în timpul intervenției chirurgicale, astfel:...

Mai mult..

Rinoplastia reprezintă o procedură chirugicală, ce are ca scop remodelarea aspectului nasului. Această intervenție estetică poate remedia și unele probleme funcționale ale nasului, precum deviația de sept, cornetele înfundate, traumatismele. Astfel, facilitează respirația și funcționarea corespunzătoare a aparatului respirator.  Tipuri de rinoplastie Există patru tipuri de rinoplastie, care se utilizează în funcție de problema pe care pacientul o dorește rezolvată. Astfel: 1. Rinoplastia augmentativă Aceasta este folosită în cazurile în care pacienții doresc să își mărească anumite zone ale nasului. Dacă este practicată pentru a remodela cartilajele laterale inferioare sau...

Mai mult..

Implanturile mamare sau implanturile cu siciloane reprezintă o metodă de mărire a sânilor. Aceasta se realizează prin tehnica chirurgicală numită augmentare mamară. Procedura se realizează de peste 60 de ani, iar în cadrul intervențiilor chirurgicale plastice ocupă primul loc, conform unui studiu realizat în 2018.   Augmentarea mamară are scop estetic pentru femeile care doresc să își modifice forma și dimensiunile sânilor, dar are și scop medical. Este utilă femeilor care doresc o reconstrucție mamară, în urma unei mastectomii sau care au suferit un traumatism.  Tipuri de implanturi mamare Implanturile mamare...

Mai mult..

Consultant Medical

Consultant

Dr. Bucataru George Marius

Consultantul personal în domeniul sănătății

Sunt interesat de o oferta Programează-te!
Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!