Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

marţi, martie 21, 2023

Operaţiile estetice – ce întrebări să vă puneţi şi ce ar trebui să ştiţi înainte de a apela la plastician

NewsMed
NewsMed

03 Dec 2017

eye-glyph Vizualizări: 1182

Distribuie Articolul

Operaţiile estetice au devenit în ziua de azi din ce în ce mai populare. Desigur, într-o lume în care felul în care arăţi contează din ce în ce mai mult, este normal să ne întrebăm dacă avem şi noi nevoie de o operaţie estetică.

Totuşi, putem să observăm cu uşurinţă faptul că nu toate operaţiile estetice au rezultatul dorit. Unii oameni sunt fericiţi, uşuraţi, iar alţii regretă. În 2015 în SUA, conform Societăţii Americane a Chirurgilor Plastici aproximativ 1,4 milioane de femei s-au supus operaţiilor estetice şi 12,5 milioane de femei au apelat la procedurile minim invazive.

Înainte de a vă decide dacă aveţi sau nu nevoie să vă modificaţi aspectul fizic sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le ştiţi. De asemenea trebuie să vă răspundeţi şi la anumite întrebări. Nu trebuie să îl întrebaţi pe medicul estetician ce crede el că dumneavoastră aveţi nevoie, ci să vă întrebaţi în sinea voastră ce vreţi cu adevărat să modificaţi.

Ce vreţi cu adevărat să modificaţi cu ajutorul operaţiilor estetice?

Înainte să vă adreseţi unui medic estetician ar trebui să aveţi în minte o idee cu privinţă la ce anume din înfăţişarea voastră aţi vrea să modificaţi. De obicei, persoanele cele mai mulţumite cu privire la rezultatul operaţiilor estetice sunt acelea ce doresc să îşi corecteze un defect. Persoanele care vor să îşi readucă la normal corpul sunt mult mai mulţumite de rezultat decât cele ce doresc să şi-l îmbunătăţească.

Deci, dacă doriţi să vă faceţi o rinoplastie ca să vă armonizaţi trăsăturile feţei sau să vă ajute să respiraţi mai bine este în regulă. De asemnea, dacă doriţi să efectuaţi o operaţie de micşorare a sânilor pentru a scăpa de un anume discomfort, este bine. Dar dacă tot ceea ce căutaţi e să faceţi o schimbare despre care credeţi că v-ar creşte stima de sine, trebuie să vă gândiţi mai bine. Operaţiile estetice nu vindecă o stimă de sine joasă, în ciuda credinţelor populare.

Practic, înainte de a vă gândi la operaţiile estetice, cel mai bine ar fi să vă gândiţi la ce vă deranjează cu adevărat şi dacă acel lucruo dată modificat vă va creşte calitatea vieţii. De asemenea trebuie să vă gândiţi dacă operaţia estetică vă va rezolva problema.

De ce vă doriţi o operaţie estetică?

Motivaţia pentru a realiza o schimbare permanentă asupra corpului este acea ce poate face diferenţa între o operaţie estetică de succes şi una regretată.

Următoarele motivaţii nu sunt suficiente pentru a apela la o operaţie estetică:

 • păstrarea partenerului de viaţă
 • presiunea cercului social sau dorinţa de a vă încadra într-un anume grup de oameni
 • să arătaţi ca o celebritate
 • ca răspuns la un eveniment din viaţă ( pierderea job-ului, divorţ etc.).

Cea mai bună motivaţie pentru a efectua o operaţie estetică este reprezentată de o dorinţă veche, la care v-aţi gândit de foarte mult timp. Această schimbare permanentă trebuie făcută pentru dumneavoastră, astfel încât să vă simţiţi cât mai bine în propriul corp.

Care sunt aşteptările dumneavoastră cu privire la operaţia estetică ?

Atunci când vă decideţi să vă faceţi o astfel de schimbare definitivă trebuie să vă gândiţi la cum veţi arăta. Multe persoane ce îşi efectează operaţii estetice au aşteptări nerealiste în ceea ce priveşte felul în care ele vor arăta şi felul în care viaţa lor se va schimba. Înainte de a efectua o operaţie estetică trebuie să vă gândiţi că doctorul vă va îmbunătăţi corpul şi nu vă va crea unul nou.

Medicul estetician ar putea să vă recomande efectuarea unui model digital al chipului sau corpului dumneavoastră pentru a vă decide dacă aceasta este sau nu schimbarea dorită. Această variantă este mai utilă decât cea în care vă uitaţi la poze înainte şi după operaţiile estetice ale altor persoane.

Una din cele mai bune întrebări pe care o persoană şi le poate pune înaintea unei intervenţii este următoarea: „Cum o să mă simt atunci când o să mă uit în oglindă şi o să văd schimbarea?”. Dacă răspunsul este: „în sfârşit o să arăt la exterior aşa cum mă simt la interior”, atunci este foarte bine şi puteţi merge înainte. Dacă totuşi persistă o urmă de nesiguranţă, atunci ar trebui să mai aştepţi o perioadă şi să reflectaţi.

Aţi încercat vreodată să vă rezolvaţi problema?

Multe persoane văd în operaţiile estetice o metodă de a-şi îmbunătăţi aspectul rapid. Medicii nu consideră utilă folosirea operaţiilor estetice pentru probele ce pot fi rezolvate şi altfel. Practic, liposucţia nu ar trebui să fie prima opţiune pentru a scăpa de kilogramele în plus. Unii plasticieni consideră că pentru a vă efectua o operaţie estetică ar trebui să aveţi un indice de masă corporală sub 30. Desigur, există şi excepţii.

Ştiţi care sunt riscurile unei operaţii estetice?

Îndiferent cum, nimeni nu ar trebui să uite că orice operaţie estetică este grevată de riscuri. Printre riscurile operaţiilor estetice se numără:

 • infecţiile
 • sângerările
 • cicatricile
 • emboliile.

De asemenea indiferent cât de mic ar fi riscul, nu trebuie uitat că orice intervenţie chirurgicală are un anume risc de deces. În plus, aproximativ 5% din persoanele ce au apelat o dată la plastician, vor mai apela încă o dată la medic, deoarece:

 • nu sunt mulţumite de rezultat
 • au suferit complicaţii
 • vor să îşi modifice şi mai mult aspectul.

Chirurgia estetică poate fi costisitoare şi dureroasă, iar rezultatele nu pot fi 100% garantate. De asemenea se recomandă ca înaintea efectuării unei operaţii estetice să renunţaţi la fumat pentru a avea rezultate mai satisfăcătoare şi a scădea riscurile intervenţiei.

V-aţi interesat despre operaţia estetică?

Înaintea de a vă adresa medicului estetician ar trebui să vă faceţi o listă cu întrebări şi să încercaţi să vă daţi un răspuns. Printre acele întrebări ar trebui să se afle şi următoarele:

 • ce fel de operaţie estetică vă doriţi?
 • care procedură este mai potrivită pentru dumneavoatră?
 • cât costă?
 • cât timp durează recuperarea?
 • are cine să aibă grijă de dumneavoastră în perioada de recuperare?
 • vă permiteţi să efectuezi o nouă intervenţie chirurgicală dacă rezultatul este nesatisfăcător sau dacă apar complicaţii?

Alte aspecte de care ar trebui să ţineţi cont

Nu toate operaţii estetice oferă un rezultat imediat

De exemplu, anumite intervenţii au nevoie de câteva zile sau câteva săptămâni până rezultatul final să fie vizibil. După injecţiile la nivelul buzelor, aceastea vor fi mai mari prima zi după procedură. Ulterior vor ajunge la dimensiunea dorită.

Asiguraţi-vă că adresaţi medicului plastician suficient de multe întrebări

Înaintea intervenţiei chirurgicale asiguraţi-vă ca aţi găsit răspunsul tuturor întrebărilor ce vă macină. De asemenea nu uitaţi să întrebaţi despre riscuri şi posibile complicaţii. O altă întrebare foarte importantă este repezentată de cât de repede veţi vedea rezultatele.

Să nu vă fie ruşine

Marea majoritate a oamenilor decid să ţină totul secret atunci când vine vorba de operaţiile estetice. Nu trebuie să vă fie ruşine că aţi apelat la bisturiu. Rezultatul final este cel ce contează şi cât de bine vă veţi simţi în propriul corp.

Marea majoritatea a pacienţilor sunt la fel ca dumneavoastră

Marea majoritate a persoanelor ce apelează la operaţii estetice sunt persoane obişnuite. Mulţi oameni consideră că doar vedetele apelează la operaţii estetice. Fals, orice persoană ce are nevoie să îşi corecteze anumite imperfecţiuni poate apela cu încredere la operaţii estetice.

Bărbaţii pot apela la operaţii estetice

Multă lume consideră în mod eronat că doar femeile au dreptul de a apela la operaţii estetice. Fals! Bărbaţii pot de asemenea să îşi dorească anumite modificări. Bărbaţilor nu trebuie să le fie teamă să apeleze la plastician .

Dacă să apelezi la un plastician bărbat sau femeie

Având în vedere că femeile sunt în general cele ce îşi doresc operaţii estetice, este normal să ne gândim şi la acest aspect. Uneori, pacienta poate să nu se simtă comfortabil atunci când primeşte sfaturi referitoare la implanturile mamare de la un bărbat. Nu trebuie să vă fie ruşine. Încercaţi să vă alegeţi medicul plastician care vă face să vă simţiţi cât mai comfortabil şi cu care puteţi comunica mai bine.

Nu vă gândiţi la operaţiile estetice ca la ceva ce aveţi nevoie

Marea majoritate a persoanelor ce apelează la plastician încep prin a-l întreba pe acesta de ce au nevoie. Nu există aşa ceva. Operaţiile estetice au ca scop înlăturarea unui lucru ce vă deranjează. Deci numai dumneavoastră ştiţi ce doriţi să modificaţi.

Există cazuri în care medicul poate refuza să efectueze o operaţie estetică

Nu trebuie uitat nici un moment că un plastician va încerca să tot posibilul pentru a-i face bine pacientului. Din acest motiv există situaţii în care acesta va spune nu. Aproximativ 10% din persoanele ce apelează la plastician sunt refuzate, conform Asociaţiei Americane a Chirurgilor Plasticieni. Acest lucru se întâmplă pentru că beneficiul operaţiei trebuie să depăşească riscurile. Dacă riscurile sunt mai mari, atunci medicul poate să vă refuze.

Aveţi grijă cine vă injectează botox

Această procedură este una comună şi utilizată la scară largă. Totuşi, înainte de a vă supune unei astfel de proceduri, aveţi grijă ca ea să fie efectuată de un cadru medical autorizat.

Vârsta

Nu este indicat să vă supuneţi operaţiilor estetice în momentul în care corpul este în schimbare. Acest lucru este valabil în principal pentru adolescente. În această perioadă corpul se modifică permanent, iar anumite trăsături se pot schimba. Nu este indicată efectuarea implanturilor mamare la adolescente şi nici efectuarea altor intervenţii în scop cosmetic. Desigur, există excepţii, precum intervenţile chirurgicale în scop reparator, nu cosmetic.

Adauga un comentariu

Medici care tratează această afecțiune

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!