Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

joi, septembrie 12, 2024

Atenil – doze, administrare, indicatii si contraindicatii

NewsMed
NewsMed

26 Jan 2019

eye-glyph Vizualizări: 428

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Atenil

Atenil se comercializează sub formă de comprimate. Un comprimat de Atenil conține 50 mg atenolol. Atenolulul face parte din clasa beta blocantelor.

2. Indicații și contraindicații Atenil

Atenil se poate utiliza ca profilaxie pentru crizele de angină pectorală, reducând intensitate și frecvența de apariție a acesteia. De asemenea, acest medicament este indicat pentru a normaliza un ritm cardiac neregulat sau un puls ridicat.

Fiind un beta-blocant, atenolulul poate fi folosit și ca antihipertensiv. Atenuarea activității cardiace dar și scăderea tensiunii arteriale, se realizează fără influențarea musculaturii respiratorii. De aceea, pot fi tratați cu acest medicament și pacienții ce prezintă afecțiuni pulmonare însoțite de spasm bronșic, cum sunt astmul sau deficitul respirator.

Totodată, atenololul se poate folosi după un infarct, pentru a preveni apariția unui nou infarct miocardic.

Acest medicament nu este recomandat pacienților ce prezintă bradicardie (puls redus- sub 50 bătăi pe minut). În cazul pacienților ce suferă de insuficiență cardiacă, este recomandată administrarea de atenolol doar în combinație cu alte medicamente.

Atenil nu este recomandat a fi administrat în sarcina sau copiilor.

3. Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe Atenil

Atenil este bine suportat în general. Ocazional pot apărea, în special la începutul tratamentului, o stare de oboseală rapidă la efort sau senzație de frig la extremități.

Mai rar, au fost raportate cazuri în care au apărut dereglări ale somnului, erupții cutanate sau tulburări de vedere pe parcursul tratamentului cu acest medicament.

În cazul în care apare oricare dintre aceste simptome, este recomandat să vă informați medicul. De asemenea, este recomandat să vă anunțați medicul în cazul în care tensiunea sau pulsul scad în timpul tratamentului cu acest medicament.

Atenololul poate interacționa cu medicamentele utilizate pentru tratamentul diabetului și anestezice. De aceea, este recomandat să vă informați medicul înaintea oricărei intervenții chirurgicale sau a prescrierii oricărui alt tratament.

4. Doze și mod de administrare Atenil

Doza se stabilește de către medic, în mod individual, în funcție de domeniul de utilizare, vârsta și gravitatea simptomelor. O modificare de doză sau întreruperea tratamentului nu trebuie să se facă fără un prealabil acord al medicului, deoarece o hipertensiune necontrolată sau un puls excesiv de accelerat sau lent pot avea urmări grave. Încheierea tratamentului nu se face brusc, ci treptat.

Doza medie zilnică recomandată este de 1-2 comprimate de atenolol. Comprimatele se înghit nesfărâmate, preferabil la aceeași oră, în timpul sau după mese, cu puțin lichid.

 

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!