Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

luni, octombrie 03, 2022

Afacort, colir – tratamentul inflamațiilor oculare

NewsMed
NewsMed

13 Oct 2017

eye-glyph Vizualizări: 486

Distribuie Articolul

Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Afacort colir este o combinație de neomicină sulfat și dexametazonă fosfat disodic. Produsul îndeplinește prin urmare funcții de antibiotic cu spectru larg (efect atât pe bacterii Gramnegative, cât și pe Grampozitive) și de antiinflamator. 1 ml de Afacort colir conține 0,83 mg dexametazonă (1,09 mg dexametazonă fosfat disodic) și 3,5 mg neomicină (5,8 mg neomicină sufat)

Indicații si contraindicații

Se recomandă tratamentul cu Afacort colir în caz de inflamații determinate de corpi străini, arsuri, fie ele solare sau chimice. Se utilizează medicamentul și în inflamarea sclerei sau uveei. Infecțiile microbiene localizate la nivel ocular și conjunctivitele inflamatorii sunt de asemenea cazuri în care se recomandă administrarea de Afacort colir.

Este dovedită eficiența neomicinei din compoziția medicamentului în infecții bacteriene determinate de Proteus vulgaris, Staphilococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa sau Corynebacterium diphteriae. În plus, antiinflamatorul prezintă un grad foarte ridicat de penetrarea a corneei. Astfel crește considerabil eficiența tratamentului în keratitele avansate. Se absoarbe foarte rapid în lichidul intraocular și în keratoid.

Este contraindicat tratamentul cu colir în cazul hipersensibilității la neomicină sau la copiii cu sindrom Cushing. Nu se administrează Afacort în timpul și imedat după perioada de imunizare prin vaccin precum nici în caz de micoze la nivel ocular. Trachoma nu se tratează prin administrare de Afacort colir, precum nici abcesele sau ulcerele kerato-conjunctivale. Este contraindicat tratamentul cu acest medicament în inflamații oculare purulente ce nu beneficiază de tratament cu chimioterapice.

Reacții adverse date de Afacort

Tratamentul mai lung de 15-20 de zile poate determina apariția hipertensiunii intraoculare, în special la persoanele predispuse acestei afecțiuni. Persoanele cu glaucom sunt dispuse la apariția hipertensiunii intraoculare în același grad. Deși șansele de apariție a rezistenței microbiene la colir sunt dovedite a fi reduse, administrarea îndelungată poate determina eventuale infecții bacteriene cu Pseudomonas, micoze sau herpes.

Doze și mod de administrare Afacort

Afacort colir este produs la flacoane de 5 ml, iar administrarea se face local. Până la reducerea afecțiunii se administrează 1-2 picături la nivelul sacului conjunctival cu o frecvență de 3-6 ori/zi. După 3-4 zile cu evoluție favorabilă se recomandă reducerea tratamentului la 2-3 ori/zi.          

        

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!